Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA gaat door het stof na tik op de vingers van de stewards

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan werd de FIA zelf op het matje geroepen door de stewards. Er vond een incident plaats in de pitstraat, waarbij Esteban Ocon bijna inreed op personen die daar al rondliepen. De FIA belooft verandering.

In de laatste ronde van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan reed Alpine-coureur Esteban Ocon de pitstraat in voor zijn nog te maken verplichte pitstop. Op dat moment had zich echter al een groep journalisten en fotografen verzameld bij het podium aan de ingang van de pitstraat. De aanwezige personen konden nog aan de kant sprinten voor Ocon en zijn binnenstormende F1-bolide. Hoewel er gelukkig geen gewonden zijn gevallen, deed zich een levensgevaarlijke situatie voor in de pitstraat. De stewards van de race in Bakoe riepen de FIA, het veiligheidsorgaan van de mondiale autosport, op het matje.

FIA belooft verandering

Hoewel een pitstop in de allerlaatste ronde van de race ongebruikelijk is, vindt de wedstrijdleiding dat er fouten zijn gemaakt. Ook de FIA heeft erkend dat er zich een 'zeer gevaarlijke situatie' heeft voorgedaan, zo valt te lezen in het oordeel van de stewards. "We mogen van geluk spreken dat er geen ernstige gevolgen waren door wat er vandaag gebeurde." "We hebben benadrukt dat een veilig en ordelijk verloop van het evenement van het allergrootste belang moet zijn, dit werd ook erkend door de FIA. We hebben de procedures in detail doorgenomen met de FIA en geëist dat zij onmiddellijk stappen ondernemen om de procedures aan te passen." De FOM (Formula One Management, red.), de FIA en de Formule 1-teams gaan er nu voor zorgen dat een dergelijke situatie zich niet meer voordoet in de pitstraat. "De vertegenwoordigers van de FIA betreuren ten zeerste wat er is gebeurd en hebben ons verzekerd dat ze tijdig de procedure aanpassen voordat de volgende race plaatsvindt", wordt beloofd na het gesprek. Bekijk het incident hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"