Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA geeft uitsluitsel over nieuwe puntentelling F1

Komt er nou wel of geen nieuwe puntentelling in de Formule 1? Het ging er een tijdje over, maar nu heeft de FIA bevestigd dat de puntentelling in de koningsklasse van de autosport blijft zoals die is.

Hungary start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op dit moment krijgt de top tien in de Formule 1 punten. Zeker in het begin van het jaar was het echter lastig voor de onderste vijf teams om punten te scoren. Het idee ontstond om niet alleen de beste tien coureurs te belonen met punten, maar dit uit te breiden naar de top twaalf. Daardoor zouden met het huidige aantal coureurs slechts acht rijders geen punten pakken.

De meningen onder de coureurs waren al verdeeld over het plan. De F1 Commission besprak het voorstel al eind april, maar toen werd er afgesproken dat de voorgestelde wijzigingen verder geanalyseerd moesten worden met het oog op een voorstel voor de vergadering in juli.

Die vergadering vond deze dinsdag plaats en daarin is besloten dat de huidige puntentelling blijft zoals die nu is. Er werd zelfs unaniem overeengekomen dat er geen wijzigingen worden toegepast op het huidige systeem. Daardoor zal het gevecht achter de huidige vier topteams fel blijven voor de resterende punten in de top tien.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot