Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA geeft Vettel gelijk in kritiek op virtual safety car

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting heeft Sebastian gelijk gegeven in zijn beweringen dat de virtual safety car fraudegevoelig is. Door absurde lijnen te rijden kunnen coureurs tijd winnen.

Na de Grand Prix van China gaf Sebastian Vettel al aan dat coureurs tijdens een virtual safety car tijd konden winnen door absurde lijnen te rijden. De FIA reageerde in eerste instantie verbaasd en stelde geen idee te hebben waar Vettel het over had. In Canada kwam wedstrijdleider op die opmerking terug en gaf hij Sebastian Vettel wel degelijk gelijk:

"Ik begrijp nu waar Sebastian op doelde en moet hem gelijk geven. Gedurende een virtual safety car-periode kunnen coureurs door kortere, ietwat ongebruikelijk lijnen te rijden tijd winnen.' "Simulaties tonen aan dat dit op kan lopen tot zo'n 0.150 seconde per ronde. Dat lijkt niet veel, maar met een neutralisatie die drie ronden duurt, loopt dat al gauw op tot een halve seconde. In de Formule 1 is dat een eeuwigheid." "Uiteraard gaan we uitzoeken hoe wie die marge kunnen corrigeren om het systeem minder misbruikgevoelig te maken" , zo besluit Whiting.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"