Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2020

FIA: "GP Oostenrijk gaat zelfs met tien positieve coronatests door"

Eén coronageval gooide roet in het eten van de Australische Grand Prix. Soortgelijke situaties zullen echter niet meer voorkomen, zelfs niet als er meer gevallen van het virus in de Formule 1-paddock worden ontdekt.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Australië, waar het seizoen oorspronkelijk moest beginnen, zorgde één geval van het coronavirus, geconstateerd bij een werknemer van McLaren, ervoor dat het hele circus werd afgelast. Nadat een deel van de teams, met Mercedes voorop, zich terugtrok, kon iedereen huiswaarts keren zonder dat er ook maar een meter werd gereden.

Een vergelijkbare situatie moet de komende maanden, als het seizoen weer van start gaat, niet meer voorkomen, zo vertelt FIA-baas Jean Todt in gesprek met Sky Sports. "We willen zeker weten dat we bij de eerste race op de nieuwe racekalender niet weer tegen onvoorspelbare situaties aanlopen, dus momenteel werken experts er hard aan om dat te voorkomen."

Het hoofd van de medische commissie van de FIA, professor Saillant, laat weten dat een coronageval, laat staan tien, geen roet meer in het eten van een Formule 1-raceweekend hoeft te gooien. "De situatie zal heel anders zijn in Oostenrijk dan in Australië. We hebben nu namelijk veel meer kennis van het virus", zo vertelt de Fransman.

"Het is nu mogelijk om veel dingen te voorkomen en op veel verschillende scenario's te anticiperen. Als we een positief geval hebben, of zelfs tien, dan is het prima mogelijk om dit te managen. Medisch gezien maakt het niet uit of het nou Lewis Hamilton en of een marshall is, het komt op hetzelfde neer."

"Het is nu een kwestie om in te schatten waar de rode lijn ligt, wat de grens is wanneer we moeten besluiten om te stoppen en niet verder kunnen met het raceweekend, maar voor nu denk ik niet dat dat een probleem zal vormen.", aldus Saillant.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"