© Ferrari

Nieuwsoverzicht

FIA haalt uit naar Vettel en Hamilton

17 mei 2018 09:14 Jan van der Burgt 0 reacties
​Jean Todt heeft geen goed woord over voor de openlijke kritiek die Sebastian Vettel en Lewis Hamilton publiekelijk uiten op de Formule 1. De FIA-president ziet liever dat de twee zich bij hem melden.

'Uit die kritiek naar mij, niet naar de media'

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton lieten onlangs weten verrast te zijn door de reglementswijzigingen voor 2019, waarbij ze insinueerden dat coureurs onvoldoende worden betrokken bij de besluitnemingen in de sport. FIA-president Jean Todt gaf daarop al te kennen dat alle coureurs hem binnen 48 uur te spreken kunnen krijgen, maar dat hij zelden types als Hamilton en Vettel op de stoep heeft staan.

Wat Todt misschien nog wel het meest dwarszit, is dat Hamilton en Vettel hun kritiek openlijk uiten in de pers, in plaats van dat ze in gesprek gaan met de FIA:

"Daardoor word ik bijna gedwongen ook via de pers te reageren. Dan is het geen constructief gesprek meer, maar heeft het meer weg van moddergooien."

"Ik heb hun reacties op de wijzigingen voor 2019 gelezen. Die wijzigingen zijn erop gericht het inhalen te bevorderen. Alle coureurs klaagden over het gebrek aan inhaalmogelijkheden. Ik snap dan ook niet dat ze vervolgens klagen over concrete oplossingen daarvoor. Als we dat probleem pas in 2021 zouden oplossen, beschadigen we de sport in 2018, 2019 én 2020."

Als bewijs dat Todt wel degelijk luistert naar de coureurs noemt hij de halo: "Dat ding was echt mijn idee niet. Het waren de coureurs die erop aandrongen hun veiligheid te vergroten. Vervolgens klaagden diezelfde mensen over de halo. Dat gaat er niet in bij mij."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen