Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA hakt knoop door over unsafe releases, standaard volgt een tijdstraf

Er was heel wat over te doen na de Grand Prix van Duitsland. Ferrari stuurde Charles Leclerc in de pitstraat op een onveilig moment weg, maar het team kwam weg met een boete, daar waar er in het verleden regelmatig tijdstraffen werden uitgedeeld. De discussie is nu door de FIA en de teams beëindigd.

Gasly Pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de donderdagavond in Hongarije werd er door de FIA met de teams gesproken over wat te doen bij een unsafe release. Moet alleen het team worden berispt met een boete, of moet de coureur meedelen in de straf in de vorm van een tijdstraf?

Men is tot de conclusie gekomen dat een tijdstraf de enige effectieve berisping is voor een dergelijke overtreding. Een boete (in het geval van Ferrari €5000,-) zou onvoldoende afschrikwekkend werken. De topteams hoesten een dergelijk bedrag immers eenvoudig op en dus werd er gevreesd dat men meer (onverantwoorde) risico's zou nemen tijdens pitstops.

Autosport.com weet te melden dat de teams unaniem hebben besloten dat de tijdstraf de logische en meest effectieve sanctie is voor een unsafe release.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in