Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA introduceert karten op Jeugd Olympische Spelen

De autosport als Olympische discipline leek lange tijd ondenkbaar. De FIA zet nu echter een belangrijke stap in die richting door een elektrische kartcompetitie te introduceren op de Olympische Jeugdspelen in Argentinië.

FIA-president Jean Todt kondigde het evenement aan tijdens de FIA Sport Conference in Manilla. De voormalig Ferrari-voorman spreekt van een belangrijke stap richting erkenning van de autosport als volwaardige en mogelijk Olympische discipline. "Sinds 2012 wordt de FIA al door het Internationaal Olympische Comité erkent als een wereldwijde sportfederatie. Nu zetten we met de introductie van E-karting op de Olympische Jeugdspelen een belangrijke volgende stap."

FIA's plaatsvervangend president Graham Stoker was nauw betrokken bij de totstandkoming van het evenement en is vanzelfsprekend enthousiast over de vooruitzichten van de autosport als Olympische discipline: "We hebben nu de kans om het idee van autosport als Olympisch onderdeel nieuw leven in te blazen. We kunnen nu wijzen op de autosport als onderdeel van de Olympische Jeugdspelen en daarmee erkenning en supporters van over de hele wereld werven."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'