© Electric GT-Holdings

Nieuwsoverzicht

FIA introduceert karten op Jeugd Olympische Spelen

04 jun. 2018 12:20 Jan van der Burgt 0 reacties
De autosport als Olympische discipline leek lange tijd ondenkbaar. De FIA zet nu echter een belangrijke stap in die richting door een elektrische kartcompetitie te introduceren op de Olympische Jeugdspelen in Argentinië.

FIA zet belangrijke stap richting de Olympische Spelen

FIA-president Jean Todt kondigde het evenement aan tijdens de FIA Sport Conference in Manilla. De voormalig Ferrari-voorman spreekt van een belangrijke stap richting erkenning van de autosport als volwaardige en mogelijk Olympische discipline.

"Sinds 2012 wordt de FIA al door het Internationaal Olympische Comité erkent als een wereldwijde sportfederatie. Nu zetten we met de introductie van E-karting op de Olympische Jeugdspelen een belangrijke volgende stap."

FIA's plaatsvervangend president Graham Stoker was nauw betrokken bij de totstandkoming van het evenement en is vanzelfsprekend enthousiast over de vooruitzichten van de autosport als Olympische discipline:

"We hebben nu de kans om het idee van autosport als Olympisch onderdeel nieuw leven in te blazen. We kunnen nu wijzen op de autosport als onderdeel van de Olympische Jeugdspelen en daarmee erkenning en supporters van over de hele wereld werven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen