© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA keurt reglementswijzigingen 2019 definitief goed

07 jun. 2018 13:25 Jan van der Burgt 0 reacties

De FIA World Motorsport Council heeft de voorgenomen reglementswijzigingen voor 2019 definitief goedgekeurd. De reglementswijzigingen hebben als doel het inhalen te bevorderen. 

Het definitieve akkoord betekent dat voorvleugels volgend jaar een stuk simpeler worden. De vele vleugeltjes en flaps behoren tot het verleden en hoewel de totale voorvleugel groter wordt, wordt het aantal lagen verder beperkt.

In combinatie met de nieuwe voorvleugels worden ook de luchtinlaten van de voorste remmen aangepast. Het is de teams niet meer toegestaan die speciaal voor aerodynamisch gewin te ontwerpen.

Aan de achterzijde van de auto wordt de achtervleugel eveneens een stuk simpeler. Het dwarselement van de achtervleugel wordt een een stuk groter, waardoor het effect van het DRS-syteem automatisch toeneemt.

De reglementswijzigingen konden niet op enthousiasme van alle teams rekenen. Veel teams vrezen voor torenhoge kosten, omdat het totale ontwerp van de auto moet worden herzien. En het is nog maar de vraag of de maatregelen in de praktijk daadwerkelijk effect gaan hebben, zo luidt de redenering van de tegenstanders.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen