Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA klopt zichzelf op de borst na F1-nieuws uit de VS

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is in zijn nopjes met het nieuws dat Andretti samen met General Motors naar de Formule 1 wil.

Ben Sulayem Michael Andretti
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Uit de Verenigde Staten kwam op donderdag het heugelijke nieuws dat Andretti de handen ineen heeft geslagen met het grote General Motors om samen toe te treden tot de Formule 1. Het proces is nu in werking gezet en de FIA gaat dit beoordelen.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is in ieder geval al heel trots, want volgens hem zegt het nieuws genoeg over de toenemende populariteit van de sport. "De FIA zal in de toekomst een update geven over het proces, maar het nieuws dat we uit de Verenigde Staten hebben ontvangen bewijst maar weer hoe de populariteit van de Formule 1 onder het toeziend oog van de FIA is gegroeid."

"Het is zeer mooi om te zien dat twee iconische merken zoals General Motors, Cadillac en Andretti Global interesse hebben. Dit bouwt allemaal verder op de positieve ontvangst van de nieuwe motorreglementen voor 2026 door grote onafhankelijke autofabrikanten. Audi heeft daardoor bijvoorbeeld eerder al aangekondigd om dat jaar toe te treden tot de sport", aldus Ben Sulayem.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde