Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
FIA

FIA komt in Abu Dhabi wederom met strenge track limits

Net zoals in elk Grand Prix-weekend let de FIA in Abu Dhabi goed op de track limits. In de Event Notes voorafgaand aan de race deelt het veiligheidsorgaan de bochten waar coureurs voorzichtig moeten zijn niet een bochtje af te snijden of juist te wijd willen gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dromo

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi zijn veel uitloopstroken, waardoor een coureur vak zonder schade een bocht te ruim kan nemen of juist af te snijden. De FIA let dan ook extra goed op de track limits in het laatste raceweekend van het seizoen.

Zo worden de rondetijden verwijderd als men bocht nummer 7 afsnijdt of in bochten 15 of 16 te wijd gaat. De witte lijnen naast het circuit en de kerbstones zijn de limieten van het circuit, met uitzondering van bocht nummer 9: hier is de gestreepte lijn de limiet.

FIA benadrukt: er mag geen voordeel behaald worden

Bij de bovengenoemde bochten zijn geen specifieke paaltjes of uitloopstroken waar een coureur omheen moet rijden als hij te wijd is geschoten. De FIA benadrukt wel dat een coureur op een veilige manier het circuit weer op moet duiken en er vanzelfsprekend geen voordeel uit mag voortvloeien.

Tijdens de trainingen, kwalificatie en race worden de rondes waarin een coureur buiten het circuit is geschoten automatisch verwijderd. In de race geldt dat een coureur driemaal zonder consequenties de track limits kan negeren. Bij een vierde keer

Dit moet je weten over het vernieuwde circuit in Abu Dhabi

De allerlaatste beproeving voor de Formule 1-coureurs zal plaatsvinden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Dit jaar ziet de seizoensafsluitende race er iets anders uit. Het circuit is verbouwd om de race nóg spannender te maken. Wat is er veranderd? Dat zie je in de video hieronder.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

13 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche