Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

FIA komt met oplossing voor putdekselprobleem in aanloop naar GP Bahrein

Volgende week zal de putdeksel die de afgelopen dagen voor oponthoud heeft gezorgd als het goed is geen problemen meer veroorzaken. De FIA heeft een simpele, maar effectieve oplossing gevonden.

Bahrain drain cover works testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zowel donderdag- als vrijdagochtend werd de testdag stilgelegd vanwege een losgeraakte putdeksel. Twee maal ging het om hetzelfde deksel. Aangezien er volgend weekend ook wordt geracet in Bahrein, is het van groot belang dat er zich dan geen nieuwe problemen voordoen.

Het is niet de eerste keer dat het gebeurt, want afgelopen november ging het in Las Vegas ook al goed mis. Dat gebeurde op vrijdag, waardoor de vrije trainingen uitliepen en fans die goed geld hadden betaald voor hun kaartje al vervroegd naar huis werden gestuurd. Een herhaling van zetten wil iedereen uiteraard voorkomen.

De FIA heeft daarvoor nu een tijdelijke oplossing gevonden. Om ervoor te zorgen dat het over een week niet nog eens fout gaat op het Sakhir International Circuit, wil men de betreffende afvoerput verwijderen en vullen met beton. Daarnaast zullen alle andere afvoerputten en bijbehorende putdeksels op het circuit uitvoerig worden gecontroleerd.

Aangezien de zuigkracht van de huidige F1-bolides steeds verder toeneemt nu de ground-effectbolides hun derde seizoen ingaan, zal de FIA voorzorgsmaatregelen moeten gaan nemen. Het lijkt dan ook logisch dat men alle circuits gaat controleren om toekomstige problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs