Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA komt met statement na geruchten over ontslag Masi

De FIA voelt zich genoodzaakt om te reageren op de speculatie omtrent de positie van Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi, nadat er voor het weekend wat geruchten waren dat hij zijn laatste race als wedstrijdleider misschien al had gehad.

Na alle gebeurtenissen aan het einde van de GP van Abu Dhabi, die veel stof op deden waaien, kondigde de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem aan eens heel goed te gaan analyseren wat er nou allemaal was gebeurd en wat er over het algemeen allemaal beter kan bij de wedstrijdleiding van de Formule 1. Begin januari kwam de FIA al met een statement dat het met teams en coureurs zou gaan praten over de gebeurtenissen, om zo beter te kunnen inventariseren wat er allemaal speelt. Vervolgens zou men op 14 februari de resultaten van de analyse delen met de F1-commissie (waarin alle teams zetelen). Voorafgaand aan de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar zou het World Motor Sport Council vervolgens haar goedkeuring moeten geven voor eventuele (regel)veranderingen.

Masi op de wip?

FIA-wedstrijdleider Michael Masi was na afloop van de GP van Abu Dhabi het voornaamste onderwerp van gesprek. In de media en door sommige teams werd, al dan niet in het openbaar, aan zijn stoelpoten gezaagd. In een interview met de BBC liet het hoofd van F1-zaken van de FIA weten dat het inderdaad mogelijk is dat Masi in 2022 niet meer op de stoel van de wedstrijdleider zit, waarna dit door de internationale motorsportmedia breed werd uitgemeten. De FIA voelde zich daardoor genoodzaakt te benadrukken dat er nog geen knopen zijn doorgehakt. Op zaterdag kwam het dan ook met een kort statement, waarop ze lijken te reageren op alle commotie omtrent het interview met de BBC. "Op dit moment is er nog niets besloten over de uitkomst van de gedetailleerde analyse over de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi", aldus de mondiale autosportbond, dat benadrukt dat de analyse nog niet is afgerond. "Zoals eerder al bekend is gemaakt, zal de uitkomst van de analyse worden besproken op 14 februari tijdens de vergadering van de F1-commissie, nadat we een open discussie hebben gevoerd met alle coureurs. Daarna moeten de bevindingen nog worden goedgekeurd tijdens het World Motor Sport Council op 18 maart in Bahrein", aldus het statement.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje