Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 komt met statement na ongepast gedrag fans op Red Bull Ring

De Formule 1 heeft gereageerd op verschillende meldingen van zeer onaangepast gedrag tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring.

Gedurende het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk werd op social media herhaaldelijk melding gemaakt van zeer ongepast gedrag van fans. Dat varieerde van onder andere het ventileren van racistische leuzen tot het lastig vallen van vrouwelijke fans. Dat soort meldingen zijn ook bekendgemaakt bij de Formule 1. "We zijn op de hoogte gebracht van berichten over enkele fans die volledig onacceptabele dingen roepen richting anderen gedurende het Oostenrijkse Grand Prix-weekend", zo staat in een statement te lezen. "We nemen deze zaken zeer hoog op. We bespreken dit met de promotors van het weekend, evenals met de beveiligingsinstanties en we zullen spreken met hen die melding hebben gemaakt van dit soort incidenten. Dit soort gedrag is onacceptabel en wordt niet getolereerd", zo eindigt het statement.

Eerder al kritiek op fans

Lewis Hamilton toonde zich op zaterdag nog weinig onder de indruk van het gedrag van de fans toen er werd gejuicht na zijn in de kwalificatie crashte, dat terwijl hij naar eigen zeggen in het ziekenhuis had kunnen liggen. Ook Max Verstappen liet zich daar in krachtige termen over uit.

1546049545754365952

pic.twitter.com/TerxgGIsMU — Formula 1 (@F1) July 10, 2022

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi