Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

FIA komt met statement na mogelijk wangedrag Stroll tijdens GP Qatar

Lance Stroll kon zijn emoties niet onder controle houden nadat hij eigenhandig bleef steken in Q1 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Bij terugkomst in de pitbox smeet de Canadees het stuur van zijn AMR23 uit de cockpit. Naar verluidt zou hij daarna zijn personal trainer een flinke duw hebben verkocht. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de FIA.

XPB 1242931 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een juridisch specialist van de FIA is momenteel in gesprek met Lance Stroll over de verschillende incidenten waarbij de Canadese coureur in Qatar betrokken was, zo heeft RacingNews365 onlangs vernomen. De FIA stelt dat de gebeurtenissen waarbij Stroll betrokken was mogelijk in strijd zijn met de regels, het beleid en de procedures van de FIA tijdens de Grand Prix van Qatar.

Zodra ons meer info ter ore komt komen wij uiteraard met een update.

Stroll diende na afloop van de kwalificatie via de voorkant van de pitbox naar de FIA te lopen om zich te laten wegen, maar wilde de Aston Martin-garage via de achteruitgang verlaten. Degene die daar een stokje voor wilde steken, kreeg te maken met de frustratie van Stroll. Het lijkt erop dat de collega flink opzij werd geduwd door de teamgenoot van Fernando Alonso.

Vlak voor het incident gooide Stroll het stuur van zijn bolide al op gefrustreerde wijze uit de cockpit.

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Volgend sleutelfiguur denkt na over toekomst na vertrek Newey