Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA komt met update over financiële cijfers van F1-teams: geen duidelijkheid

Pas na de Grand Prix van Japan krijgen we meer te horen van de FIA over de financiële cijfers van de teams en of zij vorig jaar de regels hebben overtreden.

'Deze woensdag', 'aankomende woensdag', 'over enkele dagen', de komende week', het zijn allemaal termen die we in Singapore voorbij hoorden komen over de dag waarop de FIA meer bekend zou maken over de teams en of ze zich vorig jaar aan de financiële reglementen zouden hebben gehouden. Dit nieuws komt deze week niet meer, zo heeft de FIA op woensdag medegedeeld. Men geeft als nieuwe datum de maandag na de Grand Prix van Japan aan, zo laat de autosportbond weten in een statement.

Complexe zaak

Men benadrukt dat het een lastig proces is. "De FIA wil graag laten weten dat de analyse van de financiële stukken van 2021 en de daaropvolgende uitreiking van de certificaten niet op woensdag 5 oktober plaats zal vinden." "De analyse van de financiële stukken is een lang en complex proces dat nog steeds gaande is en op 10 oktober zal worden afgerond, waarna er die dag ook certificaten kunnen worden uitgereikt. Alle teams hebben unaniem ingestemd met deze financiële reglementen. Er is tijdens het proces lang, hard en op een positieve manier samengewerkt met de Cost Cap Administration van de FIA." Tot slot wil de autosportbond nog benadrukken dat er van lekken geen sprake is geweest. "Zoals eerder is gecommuniceerd, is er veel ongefundeerde speculatie geweest over deze zaak en de FIA wil graag benadrukken dat er geen verdere informatie zal worden verstrekt totdat de zaak is afgehandeld. Tevens benadrukken we graag dat elke suggestie dat FIA-personeel gevoelige informatie heeft gelekt ongegrond is."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'