Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

FIA komt met update over lot tweede vrije training GP Las Vegas

Het is de FIA en de Formule 1 er alles aan gelegen om de tweede vrije training in Las Vegas door te laten gaan. Maar gaat dat ook lukken? De FIA komt met een update.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De eerste vrije training in Las Vegas werd donderdagavond na negen minuten stilgelegd. Het restant werd niet meer uitgereden. Carlos Sainz was namelijk vol over een putdeksel gereden, dat los kwam en zijn Ferrari-bolide vernielde. Ook andere teams hadden in de negen minuten tijd al schade opgelopen.

De start van de tweede oefensessie werd vervolgens uitgesteld, maar komt van uitstel ook afstel? Om negen uur Nederlandse tijd moest de sessie van start gaan, maar voorlopig is er van actie in Las Vegas nog geen sprake. De FIA heeft een update gegeven over het plan.

Men verwacht namelijk dat het schema twee uur vertraging oploopt. Om elf uur Nederlandse tijd wil men dus beginnen met VT2. De sessie zou vervolgens negentig minuten zijn in plaats van zestig, om zo wat van de verloren tijd in te halen. Er wordt met man en macht gewerkt om alle putdeksels veilig te maken voordat de tweede training kan beginnen.

Later meer.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hill waarschuwt Verstappen en Red Bull: "Dat moet zorgwekkend voor ze zijn"