Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA komt met verklaring na massale kritiek op slotfase GP Italië

De FIA is met een verklaring gekomen na de slotfase van de Grand Prix van Italië. De race werd afgevlagd achter de safety car, tot groot ergernis van teams, coureurs en natuurlijk alle aanwezige fans.

Safety car Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Grand Prix van Italië viel de bolide van Daniel Ricciardo stil, wat er voor zorgde dat de safety car het circuit op werd gestuurd. Men hoopte nog op een herstart, maar het bergen van de McLaren-auto duurde langer dan verwacht. De race eindigde achter de safety car en hier baalde vrijwel iedereen van.

Na afloop van de race in Monza is de FIA nu met een verklaring gekomen. Een woordvoerder laat aan Racingnews365 weten: "Hoewel er alles aan werd gedaan om auto #3 snel te bergen en de race te hervatten, waren de marshals niet in staat om de auto in neutraal te zetten en weg te duwen van het circuit."

"Aangezien de veiligheid van de berging onze enige prioriteit is, en het incident niet groot genoeg was om met de rode vlag te zwaaien, eindigde de race onder safety car volgens de procedures overeengekomen tussen de FIA en alle deelnemers. De timing van de safety car-periode binnen een race heeft nooit invloed op deze procedure."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

75 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen