Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA komt plots met statement over vermeende nieuwe overtredingen budgetcap

In de media deden de afgelopen weken geruchten de ronde dat er wederom een aantal teams zijn die het budgetplafond hebben overschreden. De FIA reageert.

FIA logo 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen week waren er enkele geruchten over het budgetplafond. In 2022 zouden er weer enkele teams over de schreef zijn gegaan, zoals Red Bull in 2021 en waar ze vorig jaar een straf voor kregen, zo meldden enkele media, waaronder Italiaanse.

Het zou gaan om wel drie teams, maar vanuit de FIA is er nu gereageerd op die geruchten. Er is namelijk niets van waar, aangezien het controleproces voor de cijfers van 2022 nog steeds in volle gang is, zo meldt men.

"In een reactie op recente berichtgeving willen we graag benadrukken dat het proces omtrent de financiële regelgeving en het uitdelen van certificaten nog steeds in volle gang is. Geen enkel team is op dit moment geïnformeerd over de status van de financiële stukken van 2022", zo laat een woordvoerder van de FIA optekenen.

"Het auditwerk wordt op dit moment nog steeds uitgevoerd en zal pas ergens de komende weken worden afgerond, waarna er nog een periode komt waarin de puntjes op de i worden gezet. Er is geen specifieke deadline voor het uitdelen van de certificaten en berichtgeving waarin staat dat het proces vertraging heeft opgelopen, is nergens op gebaseerd."

"De Cost Cap Administration zal uiteindelijk uitspraak doen over de resultaten op de manier die in de financiële reglementen vermeld staat. Er is geen specifieke deadline opgesteld, om op die manier geen afbreuk te doen aan de robuustheid en effectiviteit van de evaluatie", aldus de autosportbond middels een statement.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"