© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA kondigt nieuwe regels voor 2019 aan

06 dec. 2018 09:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Woensdagavond maakte de FIA diverse wijzigingen in het reglementenboek bekend waarmee men alvast vooruitloopt op de toekomstige veranderingen die vanaf het seizoen 2021 worden doorgevoerd.

De belangrijkste wijziging is dat de Formule 1-teams vanaf volgend jaar onbeperkt gebruik kunnen maken van computer simulatiemodellen (CFD) voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie Formule 1-bolides, die in 2021 het levenslicht zal zien. Overigens is dat niets nieuws. In het geval van grote reglementswijzigingen heeft de FIA het gebruik van CFD in het verleden vaker volledig vrijgegeven.

Daarnaast heeft de FIA onderstaande wijzigingen doorgevoerd:

- Tijdens Formule 1-test gelden voortaan dezelfde strenge veiligheidsvoorschriften voor wat betreft het gebruik van brandstof als tijdens Grand Prix-weekenden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het te allen tijde dragen van brandwerende kleding. Klaarblijkelijk werd daar in het verleden nog weleens onvoorzichtig mee opgesprongen.

- Het moet duidelijker worden wie in het geval van een gelijk aantal gridstraffen vóór de ander start. Voorheen was het zo dat iedereen met met meer dan vijftien plaatsen gridstraf achteraan werd gezet. In het geval van meerdere coureurs werd diegene die de nieuwe componenten als eerste op baan wist te brengen vóór de anderen geplaatst, met rare treintjes aan het begin van de training tot gevolg. Nu telt voor die mensen 'gewoon' de kwalificatietijd, waardoor ze toch serieus aan de bak moeten, in plaats van dat ze zich 'even laten zien'.

- Formule 1-auto's blijven onder de gele vlag-condities rijden tot ze over start-finish zijn gekomen nadat de safety car naar binnen is gegaan. Pas bij het passeren van de streep wordt de race weer vrijgegeven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen