Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

FIA kondigt nieuwe structuur in de Formule 1-top aan

De FIA heeft een nieuwe structuur in het topmanagement van de Formule 1 aangekondigd. Dit na een uitgebreide evaluatie in opdracht van FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Nielsen Tombazis
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA voert enkele wijzigingen door in het topmanagement van de Formule 1, nadat FIA-president Mohammed Ben Sulayem begin 2022 een onderzoek instelde naar de interne procedures.

Nikolas Tombazis (foto rechts), de man die sinds 2018 leiding gaf aan het technische team van de Formule 1, is aangesteld als Single Seater Director, terwijl Steve Nielsen (foto links) is aangewezen als sportief directeur, nadat hij eerder als werknemer van de FOM al nauw met de FIA samenwerkte.

Tim Goss, Federico Lodi en Francois Sicard zijn respectievelijk aangesteld als technisch, strategisch en operationeel directeur, rollen waarin zij allemaal verantwoording afleggen aan Tombazis.

Voor Goss is het geen totaal nieuwe omgeving, aangezien hij sinds 2021 al als plaatsvervangend technisch directeur optrad. Lodi gaf eerder leiding aan het team dat verantwoordelijk was voor de financiële reglementen, terwijl Sicard een nieuw gecreëerde positie in gaat vullen.

Met deze positionele wijzingen is de herstructurering op tijd afgerond voor de start van het nieuwe seizoen en Ben Sulayem is tevreden: "We hebben veel tijd en inspanningen gewijd aan het doorvoeren van deze veranderingen, waarbij de juiste mensen de sport besturen."

Door het klaarstomen van onze eigen mensen in combinatie van het binnenhalen van externe mensen met expertise, vertrouw ik erop dat we in best denkbare positie zijn om vooruit te kijken samen met onze partner van de FOM en de Formule 1-teams."

Ook interessant:

Video: Zo drinken de Formule 1-coureurs tijdens een Grand Prix

Tijdens de Formule 1-races, soms in extreem warme weersomstandigheden, worden de coureurs natuurlijk dorstig. Hoe drinken ze tijdens het scheuren over de circuits? In de onderstaande video leggen we je het uit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull