Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-kopstuk neemt snel na zijn komst uit onvrede alweer ontslag

Sportief Directeur Steve Nielsen van de FIA is nog geen jaar na zijn aanstelling alweer vertrokken.

Steve Nielsen Jonathan Wheatley
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Dat meldt de BBC. Steve Nielsen werd aangetrokken als Sportief Directeur, met als taak om de wedstrijdleiding in de Formule 1 naar een hoger niveau te tillen na verschillende controversiële beslissingen. Naar verluidt zou Nielsen ontevreden zijn geweest met de FIA, omdat de autosportbond niet bereid zou zijn geweest om de wijzigingen door te voeren die volgens de Brit nodig waren.

Alle F1-teams en -coureurs gaven juist aan heel blij te zijn met de komst van Nielsen. Hij is een gerespecteerd figuur in de paddock, die in het verleden al voor verschillende teams als sportief directeur heeft gewerkt. Volgens de BBC zal de onvrede bij de Formule 1 en de teams door deze ontwikkeling daarom alleen maar verder toenemen.

Het is het tweede kopstuk dat vertrekt bij de FIA, nadat Deborah Mayer eerder deze maand al haar functie neerlegde als voorzitter van de commissie die zich bezig houdt met het bevorderen van de rol van vrouwen in de autosport.

Een slechte maand voor de FIA en president Mohammed Ben Sulayem, nadat de autosportbond een onderzoek aankondigde naar de familie Wolff, alvorens de keutel na veel ophef en een gezamenlijke reactie van alle F1-teams en de F1-bazen weer in te trekken.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"