Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-leden roepen op tot rechtszaak tegen klokkenluiders na vrijspraak president

Leden van de FIA Member Clubs uit de Verenigde Staten willen dat er een rechtszaak wordt opgestart tegen degenen die een klacht over Mohammed Ben Sulayem indienden. De FIA-president werd na een onderzoek vrijgesproken.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recent werd bekend dat er een onderzoek naar FIA-president Mohammed Ben Sulayem was opgestart. Ben Sulayem zou persoonlijk hebben willen ingrijpen om de uitslag van de Grand Prix van Saoedi-Arabië te beïnvloeden in 2023 en zou ook getracht hebben de goedkeuring van het stratencircuit in Las Vegas tegen te houden. Ben Sulayem werd uiteindelijk vrijgesproken, maar volgens de FIA Member Clubs uit de Verenigde Staten is dat niet genoeg. Zij eisen een rechtszaak tegen de klokkenluiders die een klacht indienden.

In een openbare brief, ondertekend door dertig leden, staat het volgende: "De Ethische Commissie van de FIA, bestaande uit externe en onafhankelijke leden, heeft unaniem een rapport uitgebracht. In het rapport verklaren ze dat Ben Sulayem, de president van de FIA, is vrijgesproken. De resolutie van de Ethische Commissie bekrachtigt dat Ben Sulayem eervol, transparant en onafhankelijk heeft gehandeld en dat de beschuldigingen van ongepastheid en onethische praktijken uitsluitend bedoeld waren om de FIA en haar leiderschap, in het bijzonder de president, schade toe te brengen."

"De selectie van de FIA-president is vastgelegd in de statuten van de FIA, valt onder de exclusieve bevoegdheid van de stemgerechtigde leden en wordt niet beïnvloed door mensen van buiten de organisatie die uit eigenbelang proberen tussenbeide te komen. We bevelen aan dat de FIA juridische stappen onderneemt tegen de personen die zonder reden de FIA en haar leiding belasteren. Wij onderschrijven en bekrachtigen ons vertrouwen in Ben Sulayem, voor zijn leiderschap en zijn stappen richting het nakomen van zijn belofte om de FIA op een ethische en transparante manier te vormen. Zo kan de FIA haar leden beter van dienst zijn."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden