Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-'leegloop' zet door: per direct twee belangrijke kopstukken vertrokken

In rap tempo vertrekken er steeds meer belangrijke kopstukken bij de FIA. Eerder verlieten al drie belangrijke personen de autosportfederatie, daar zijn er nu nog eens twee bijgekomen.

Bin Sulayem Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat om de directeur bestuur en regelgeving, Pierre Ketterer, en het hoofd commerciële juridische zaken, Edward Floydd, zo meldt Autosport. Beide heren waren namens de FIA betrokken bij de onderhandelingen over het Concorde Agreement. Aangezien er binnen afzienbare tijd weer nieuwe onderhandelingen worden begonnen, is dit een tegenvaller voor president Mohammed Ben Sulayem.

Ketterer was lange tijd een van de belangrijke juridische personen binnen de FIA. Hij vertegenwoordigde de organisatie in externe zaken en in tuchtzaken, zowel in de Formule 1 als in het bredere spectrum van de sport. Floydd was de belangrijkste civiele en commerciële juridisch adviseur van de FIA.

Het vertrek van de twee staat niet op zichzelf. Begin januari werd bekend dat de technisch directeur van de single seater-afdeling van de autosportbond, Tim Goss, zou vertrekken bij de FIA. Inmiddels is Goss aangesteld als Chief Technical Officer bij Visa Cash App RB, maar daar mag hij pas in oktober 2024 beginnen. Niet veel eerder verlieten sportief directeur Steve Nielsen en Deborah Mayer, het hoofd van de FIA-commissie voor vrouwen in de autosport, al de FIA.

Toch lijkt er bij de autosportfederatie nog geen sprake van paniek te zijn door alle vertrekkende kopstukken, zo vertelt een woordvoerder tegen Autosport. "De FIA heeft de afgelopen 12 maanden een grootschalige transformatie ondergaan. We hebben 10 nieuwe afdelingen opgezet die de federatie herstructureren om beter voorbereid te zijn op de toekomst", aldus de woordvoerder. En ook al zijn er belangrijke pionnen vertrokken, de woordvoerder benadrukt dat er drie nieuwe mensen aan het managementteam zijn toegevoegd en dat er veel personeel is toegevoegd op belangrijke functies.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

12 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen