Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA legt uit waarom de nieuwe Ferrari-spiegels verboden worden

Ferrari was in Spanje het eerste team dat de spiegels aan de halo monteerde. Dat ging echter gepaard met twee kleine aerodynamische vleugeltjes en hoewel die strikt genomen niet illegaal waren, was de FIA er niet van gecharmeerd.

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waarom hij de spiegels van Ferrari in Monaco niet in dezelfde configuratie terug wil zien. "De vraag is of het geheel puur en alleen kan worden gezien als bevestiging van de spiegels. Wij denken van niet. En omdat er in dat gebied geen bodywork toegestaan, hebben we de nieuwe spiegels van Ferrari moeten verbieden."

Ferrari kwam er in Spanje mee weg, omdat het volgens de exacte letters van de reglementen niks verkeerd deed: "Anders hadden we het in Spanje wel direct verboden. Ferrari heeft voor een interpratie van de regels gekozen waar wij niet tevreden mee zijn. Nu vaardigen we echter een extra technische richtlijn uit, waar iedereen zich vanaf de Grand Prix van Monaco aan moet houden." Waar Sebastian Vettel bij hoog en bij laag beweerde dat de nieuwe spiegels enkel bedoeld zijn om het zicht naar achteren te verbeteren, trekt Whiting die bewering in twijfel. "Ik betwijfel ten zeerste of de spiegels er hetzelfde uit zouden hebben gezien als er aerodynamisch niks mee te winnen viel. Die winst hoeft anno 2018 niet zo heel groot te zijn om er toch de grenzen van het toelaatbare voor op te zoeken."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"