© Ferrari

Nieuwsoverzicht

FIA legt uit waarom de nieuwe Ferrari-spiegels verboden worden

14 mei 2018 10:55 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari was in Spanje het eerste team dat de spiegels aan de halo monteerde. Dat ging echter gepaard met twee kleine aerodynamische vleugeltjes en hoewel die strikt genomen niet illegaal waren, was de FIA er niet van gecharmeerd.

'Wij zijn niet tevreden met Ferrari's interpretatie'

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waarom hij de spiegels van Ferrari in Monaco niet in dezelfde configuratie terug wil zien.

"De vraag is of het geheel puur en alleen kan worden gezien als bevestiging van de spiegels. Wij denken van niet. En omdat er in dat gebied geen bodywork toegestaan, hebben we de nieuwe spiegels van Ferrari moeten verbieden."

Ferrari kwam er in Spanje mee weg, omdat het volgens de exacte letters van de reglementen niks verkeerd deed:

"Anders hadden we het in Spanje wel direct verboden. Ferrari heeft voor een interpratie van de regels gekozen waar wij niet tevreden mee zijn. Nu vaardigen we echter een extra technische richtlijn uit, waar iedereen zich vanaf de Grand Prix van Monaco aan moet houden."

Waar Sebastian Vettel bij hoog en bij laag beweerde dat de nieuwe spiegels enkel bedoeld zijn om het zicht naar achteren te verbeteren, trekt Whiting die bewering in twijfel.

"Ik betwijfel ten zeerste of de spiegels er hetzelfde uit zouden hebben gezien als er aerodynamisch niks mee te winnen viel. Die winst hoeft anno 2018 niet zo heel groot te zijn om er toch de grenzen van het toelaatbare voor op te zoeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen