© Haas F1

Nieuwsoverzicht

FIA maakt zich zorgen om uit elkaar vallende Formule 1-auto's

11 apr. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
De FIA maakt zich zorgen over onderdelen die te makkelijk van de auto's vliegen. Aanleiding zijn de incidenten tijdens de Grand Prix van Bahrein, waarbij enkele onderdelen van de Ferrari's en de Haas F1-bolides vielen.

Whiting: 'Alle onderdelen moeten goed bevestigd worden'

Met name het uit elkaar vallen van de Haas-bolide van Romain Grosjean viel in Bahrein op. Herhaaldelijk vlogen er stukjes bodywork door de lucht. Het zorgt voor kopzorgen bij wedstrijdleider Charlie Whiting, die de veiligheid van de sport in het geding ziet komen.

"Het is potentieel gevaarlijk als er iets van de auto loslaat. Er zitten tegenwoordig zoveel onderdelen op zo'n auto, waarvan de bevestiging bij het lichtste contact ermee verzwakt. We moeten er echt voor zorgen dat deze onderdelen goed bevestigd worden."

Haas-teambaas Gunther Steiner tast nog in het duister over het hoe en waarom van het verliezen van onderdelen: "Misschien raakte Romain iets te bruusk de kerbstones of heeft hij bij de chaotische start toch iets geraakt.", zo zegt hij in gesprek met Autosport.com.

"Uiteindelijk lieten enkele onderdelen los en moesten we nog een extra pitstop maken om nóg een onderdeel zelf te verwijderen. De balans van de auto was namelijk compleet verstoord."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen