Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: 'Max Verstappen zal voorzichtiger zijn'

Wedstrijdleider Charlie Whiting verwacht dat Max Verstappen voortaan wat voorzichtiger te werk zal gaan op het circuit. In China wilde Verstappen teveel, maar daar betaalde hij zelf de prijs voor.

In gevecht met Sebastian Vettel wilde Max Verstappen teveel op het Shanghai International Circuit. In de hairpin verremde hij zich en reed hij tegen de Ferrari van de Duitser aan. Het kwam Verstappen op twee extra stafpunten op zijn licentie te staan, wat het totaal op vijf brengt. FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting verwacht dat Max Verstappen mede daardoor wat voorzichtiger zal worden. "Die strafpunten moeten zorgen voor een zekere bewustwording bij de coureurs die fout zitten. Max Verstappen heeft nu vijf strafpunten, dus ik denk dat hij voorzichtiger zal worden."

Charlie Whiting gaat in ieder geval niet ook zelf nog om de tafel zitten met Verstappen. Daar ziet hij geen reden voor: "De stewards hebben hun werk goed gedaan en daarmee is er geen noodzaak meer voor een privégesprek tussen hem en mij. Max heeft een fout gemaakt en daar is hij voor bestraft."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024