© Alfa Romeo Sauber

Nieuwsoverzicht

'FIA-medewerker neemt geheimen van alle F1-teams mee naar Ferrari'

05 apr. 2018 08:50 Koen Bakker 0 reacties
Laurent Mekies is de nieuwe aanwinst van Ferrari. Veel teams hebben kritiek op de overstap van de voormalig FIA-mederwerker. Sauber-teambaas Frederic Vasseur meent bijvoorbeeld dat Mekies geheimen van alle F1-teams kent en deze meeneemt naar Ferrari.

Vasseur betreurt het dat dat FIA haar personeel niet weet te behouden

Laurent Mekies tekende halverwege maart bij het team van Ferrari. Hij zit op dit moment in de opzegtermijn van zijn huidige baan als veiligheidsdirecteur van de FIA. Vanaf september zal hij de werkzaamheden bij de Scuderia oppakken. 

Frederic Vasseur, teambaas van Sauber, betreurt het dat de FIA haar personeel niet vast weet te houden, zo vertelt hij aan Autosport"Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn."

Vasseur vindt het onbegrijpelijk dat Mekies zoveel teamgevoelige informatie mee kan nemen naar Maranello. "Mekies is bekend met belangrijke details van iedere auto, ook al hield hij zich vooral bezig met de veiligheid van de sport."

De Franse teambaas vreest op den duur voor wantrouwen naar de FIA toe. "Als we de FIA niet kunnen vertrouwen, dan wordt dat een probleem. We moeten immers openlijk laten zien wat we doen met de auto's."

Ook Force India-kopstuk Otmar Szafnauer vindt de overstap controversieel. Hij is van mening dat de tijd tussen het beëindigen van zijn taken bij de FIA en het begin van zijn dienstverband bij Ferrari opgerekt moet worden: 

"Het is lastig om de overstap van de FIA naar de teams te stoppen. Maar de tussentijd moet wel dusdanig groot zijn dat er geen actuele, gevoelige informatie mee kan verhuizen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen