Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: Mercedes en Red Bull op een lijn over afwikkeling controverse Abu Dhabi

Volgens de FIA-president Mohammed ben Sulayem was de vergadering tussen alle Formule 1-teams en de FIA van maandag productief. Hoofdonderwerp was de controverse omtrent de GP van Abu Dhabi. Red Bull en Mercedes zouden helemaal op een lijn zitten.

Op maandag kwamen alle Formule 1-teams en de FIA bij elkaar in Londen, om te spreken over onder meer de gebeurtenissen in Abu Dhabi. Ze zouden de resultaten van het onderzoek naar de race te zien krijgen, maar uiteindelijk gebeurde dat niet. FIA-president Mohammed ben Sulayem wilde de feedback van de teambazen namelijk nog meenemen in zijn onderzoek. Later deze week zal hij de resultaten delen met de wereld. Tijdens de vergadering waren Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-leidsman Toto Wolff, twee van de hoofdrolspelers tijdens de veelbesproken race op het Yas Marina-circuit, het volgens de president met elkaar eens. "Ze zaten op een lijn. Ik denk dat het kwam omdat het Valentijnsdag was", grapt Ben Sulayem voor de camera van Sky Sports . "De stemming zat er goed in. Ze zaten dicht bij elkaar en ik had wat meer opschudding verwacht, maar het was goed om te zien dat ze in harmonie met elkaar waren."

Later deze week uitsluitsel

De FIA-president zal later deze week met meer informatie komen over resultaten van het onderzoek. Er zullen 'structurele veranderingen en een actieplan worden aangekondigd', deelde de mondiale autosportbond op maandag mede. Ben Sulayem spreekt in ieder geval van een goede vergadering. "We zijn het over enkele dingen eens geworden en er wordt op dit moment verder geanalyseerd. Maar we horen snel de resultaten. Het was een goede discussie, dus we gaan het zien." "Binnenkort wordt er meer aangekondigd, maar de integriteit van de FIA zal altijd intact blijven. Daarvoor ben ik verkozen, maar het is ook mijn taak om een eerlijke sport te hebben. Het was in ieder geval een goede meeting en we kunnen nu alleen nog maar vooruit kijken. Dat is belangrijk voor de FIA, zodat we het in de toekomst beter kunnendoen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"