Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA onderzoekt mogelijk illegale Ferrari

De FIA onderzoekt of de Ferrari van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen mogelijk illegaal is. Er bestaat een vermoeden dat Ferrari op zoek naar meer downforce met speciale engine maps extra warme lucht over de achtervleugel blaast.

Volgens de Spaanse krant Marca zijn de aangekondigde controles op het gebruik van motorsettings om extra lucht over de achtervleugel te blazen gericht tegen Ferrari. Ferrari zou onder speciale belangstelling van de FIA staan, zeker na ontdekking van het mysterieuze flippertje van Ferrari. "De FIA vermoedt dat Ferrari misschien toch speciale engine maps gebruikt om extra uitlaatgassen over de achtervleugel te blazen" , zo schrijft verslaggever Marco Canseco. De krant schrijft tevens dat de Ferrari's in China in de bochten vreemd klonken, wat naar verluidt de aandacht van de FIA heeft getrokken.

Gisteren werd duidelijk dat voormalig Ferrari-medewerker Nikolas Tombazis de teams strenger wil controleren op het principe van een geblazen achtervleugel. Tombazis, nu in dienst van de FIA, zou die maatregel dus vooral in het leven hebben geroepen om achter Ferrari aan te gaan. "Natuurlijk stroomt er warme lucht door de uitlaat, en als een toename hiervan wordt veroorzaakt door de zoektocht naar meer vermogen of meer betrouwbaarheid van de motor is dat prima." "Maar als een toename hiervan wordt veroorzaakt door een engine map met als enige doel meer warme lucht over de achtervleugel te blazen, gaan we daar niet mee akkoord" , zo liet Tombazis schriftelijk weten aan de teams.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"