Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA opent onderzoek na levensgevaarlijke incidenten op Imola

De internationale autosportbond FIA is een onderzoek begonnen naar de veiligheid van de marshals op de circuits. Tijdens de race van afgelopen weekend in Imola reden een aantal coureurs op hoge snelheid maar net langs een paar bergingsmedewerkers die aan het werk waren.

Na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna verschenen er opmerkelijke beelden van de onboard-camera van Lance Stroll. Daarop was te zien hoe de Canadees rakelings langs een aantal marshals scheerde toen hij zich van zijn ronde achterstand mocht ontdoen tijdens de safety car-fase. Ook Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, Sebastian Vettel en Romain Grosjean reden op hoge snelheid langs de bergers. Het was duidelijk dat hier niet bepaald sprake van een veilige situatie voor de marshals was. Dat heeft de internationale autosportbond ook ingezien en daarom gaat de FIA kijken wat het kan doen om het werk voor de marshals zo veilig mogelijk te maken, zo deelt het mee aan RacingNews365 . "De veiligheid van de marshals en de baanfunctionarissen heeft de hoogste prioriteit voor de FIA", zo luidt het statement. "De wedstrijdleiding is op de hoogte gebracht van de kwestie en evalueert of er wijzigingen kunnen worden aangebracht in de huidige procedures om de marshals en officials verder te beschermen en de kans op een herhaling in de toekomst tot een minimum te beperken." Bekijk hieronder nogmaals de beelden, die de aanleiding zijn van het onderzoek.

1323297983912435713?

Esto me parece una VERGUENZA ¿En que coño pensaba Stroll? Doble bandera amarilla y comisarios en medio de la pista, el pasa a toda leche como si nada Como mucha gente por las carreteras, si te quieres poner en peligro tu, genial, pero no pongas al resto pic.twitter.com/VTSSuJvaNN — FTotal (@F1Total102) November 2, 2020

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen. Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'