Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA onderzoekt toename pitstop drama's in de Formule 1

Drie mislukte pitstops in twee races. Het is volgens de FIA geen toeval meer. Het stelt daarom een onderzoek in naar het hoe en waarom van al die unsafe releases.

Haas maakte in Australië twee slechte pitstops, wat de Amerikaanse renstal dure punten kostte. Ferrari maakte in Bahrein een fout, waardoor Ferrari-monteur Francesco Cigorini met een dubbele beenbreuk kwam te liggen. Haas kreeg een boete van €10.000 en Ferrari een van maar liefst €50.000. Daarmee is de kous nog niet af, want de FIA stelt een onderzoek in. Dat is hoognodig volgens FIA-directeur Charlie Whiting. De Brit vertelt aan Formula1.com: "Het is geen toeval meer."

Whiting heeft de incidenten in Australië met Kevin Magnussen en Romain Grosjean uitvoerig bestudeerd: " In Australië was het een fout in het wheelgunsysteem. Ze dachten dat de band vast zat, maar realiseerden zich te laat dat dat niet het geval was. Bij Raikkonen in Bahrein was h et wiel er nog niet eens afgehaald, wat me enigszins perplex deed staan." Ook Alonso verloor een band gedurende de wintertests in Barcelona. "We hebben het toentertijd allemaal doorgenomen met McLaren. Dit soort dingen gebeuren, maar we moeten er wel van proberen te leren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"