Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA opent inschrijvingen voor toekomstige bandenleverancier Formule 1

De FIA wacht vanaf vandaag met interesse af welke mogelijke kandidaten zich melden als de nieuwe bandenleverancier voor de Formule 1. De inschrijvingen zijn geopend.

pirelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA heeft de inschrijvingen voor aspirant-bandenleveranciers voor de Formule 1 geopend. Gezocht wordt naar een bandenleverancier voor de periode 2025 t/m 2027 met een optie tot één jaar verlenging.

Het huidige Pirelli-contract loopt eind 2024 af. De Italiaanse bandenfabrikant is vanaf 2011 de exclusieve leverancier voor de Formule 1 en niets staat Pirelli in de weg zich opnieuw kandidaat te stellen.

De doelen die de FIA in de zogeheten tender heeft gesteld, zijn vergelijkbaar met de huidige doelen. Een breed werkvenster, zo min mogelijk kans op oververhitting en lage slijtage, maar tegelijkertijd moeten de banden er wel voor zorgen dat er variatie mogelijk is qua strategie.

De banden moeten 18 inch blijven, zoals sinds 2022 het geval is. Zo blijft de F1-bandentechnologie ook relevant en kan het helpen bij de ontwikkeling van banden voor normale straatauto's.

Verder moeten geïnteresseerde bandenleveranciers een analyse voorleggen van de impact die ze hebben op het klimaat, maar ook moeten partijen aantonen dat ze innovatief omgaan met de banden, in welke fase van de levenscyclus dan ook. Volgens de FIA ligt daar grote nadruk op.

Een nieuwe, technologische update die zal worden doorgevoerd en waar bandenleveranciers rekening mee moeten houden, is de elektronische identificatie van de banden, zodat het controleproces van de FIA efficiënter kan verlopen. De gekozen partij zal ook banden moeten leveren aan F2 en F3.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen