Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

FIA opent onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff en zijn vrouw

De FIA heeft een onderzoek geopend naar F1-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff, directrice van de F1 Academy, na berichten over mogelijke belangenverstrengeling.

Susie Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De FIA heeft een onderzoek geopend naar Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff, na berichten over mogelijke belangenverstrengeling. Zo laat de autosportbond weten in een statement. Toto Wolff is de teambaas van Mercedes en zijn vrouw Susie is de baas van F1 Academy, de klasse voor vrouwelijke racers die sinds 2023 in het voorprogramma van F1 racet en eigendom van F1 is.

Berichtgeving in het zakenblad BusinessF1 zou de directe aanleiding zijn voor het onderzoek. "De FIA is op de hoogte van speculatie over de mogelijke uitwisseling van vertrouwelijke informatie tussen een medewerker van de FOM en een F1-teambaas. De FIA Compliance Department onderzoekt de zaak", zo luidt het statement.

Vertrouwelijke informatie

Mogelijk heeft Susie Wolff, medewerker van de FOM (de F1-eigenaren) en iemand die rapporteert aan F1-baas Stefano Domenicali dus vertrouwelijke informatie uitgewisseld met haar man (de baas van een Formule 1-team).

Omdat Susie beschikking zou hebben over informatie die niet bij teambazen mag komen te liggen, zijn er zorgen over een mogelijke belangenverstrengeling. Toto zou op die manier toegang hebben tot info waar de andere teambazen geen beschikking over hebben.

Andersom zou Susie info vanuit de F1-teambaas door kunnen spelen naar de FOM. Volgens het zakenblad zouden opmerkingen van Toto tijdens een vergadering van teambazen voor wrevel hebben gezorgd, omdat hij over informatie beschikte die hij naar verluidt alleen via de FOM zou kunnen hebben ontvangen.

Publiekelijk zijn er nog geen zorgen geuit door andere teambazen, maar achter de schermen zouden enkelen wel hebben aangeklopt bij de autosportbond. De FIA heeft nu dus een onderzoek gestart. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst