Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

FIA: "Opmerkingen Verstappen hadden geen invloed op straf na kwalificatie"

Michael Masi, namens de FIA wedstrijdleider van de Formule 1, claimt na afloop van het Mexicaanse Grand Prix-weekend dat het onwaar is dat Max Verstappen na afloop van de kwalificatie naar aanleiding van zijn opmerkingen alsnog werd onderzocht.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen raakte zijn poleposition enkele uren na de kwalificatie voor de Mexicaanse Grand Prix kwijt. In eerste instantie leek er geen onderzoek naar hem te worden ingesteld, nadat hij een snellere rondetijd had neergezet, terwijl Valtteri Bottas was gecrasht.

Gedurende de persconferentie maakte de Red Bull-coureur echter wat laconieke opmerkingen over de situatie, waarna hij bijna twee uur na de kwalificatie door de wedstrijdleiding toch werd doorverwezen naar de stewards.

Volgens FIA-wedstrijdleider Michael Masi waren de opmerkingen van de Nederlander echter absoluut niet de aanleiding van het uiteindelijke onderzoek: "Op het moment dat ik de zaak doorverwees naar de stewards, wist ik nog niet van de opmerkingen van Verstappen tijdens de persconferentie af", zo wordt hij geciteerd door RaceFans.net.

"De medische situatie van Valtteri Bottas, het zeker weten dat hij volledig in orde was, kreeg bij ons in eerste instantie de aandacht. Daarna was ik druk bezig met het overzien van de reparaties aan de muur waar de Mercedes-coureur was gecrasht. Ook de stewards waren op dat moment druk met andere dingen", zo verklaart de Australische wedstrijdleider het grote tijdgat tussen de kwalificatie en het onderzoek naar Verstappen.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Mexico

De Grand Prix van Mexico begon spectaculair, maar ging vervolgens als een nachtkaars uit. Max Verstappen kende een ongelukkige start, waarna hij al snel terugviel tot achteraan het veld. Lewis Hamilton profiteerde van een goede strategie en verschalkte daarmee de beide Ferrari's en zijn teamgenoot. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"