Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA over straf Vettel: "Regels zijn duidelijk, ook voor viervoudig kampioenen"

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting is niet gevoelig voor de argumenten van Sebastian Vettel waarom hij geen straf had moeten krijgen in Austin. Volgens Whiting zijn de regels met betrekking tot een rode vlag-situatie zéér helder.

Sebastian Vettel kreeg onder andere een gridstraf van drie plaatsen, omdat hij tijdens een rode vlag-situatie onvoldoende zou hebben afgeremd. "Onzin", zo redeneerde de Ferrari-coureur: "Ik gebruikte mijn gezonde verstand en vertraagde mijns inziens meer dan voldoende." De FIA oordeelde bij monde van Charlie Whiting dat hij dus niet voldoende vertraagde, aangezien hij niet aan de gestelde sectortijden voldeed: "De regels daarover zijn zo klaar als een klontje, ook voor viervoudig wereldkampioenen zoals Sebastian Vettel. Iedereen kent de regels, dus in dit geval kunnen we duidelijk spreken van een fout van Vettel."

Whiting snapt sowieso niet dat het in soortgelijke situaties vaker misgaat. Eerder in het seizoen werden Daniel Ricciardo en Esteban Ocon voor vergelijkbare vergrijpen 'gepakt': "Dat terwijl men zich tijdens een virtual safety car moeiteloos aan die sectortijden weet te houden. Waarom lukt dat dan niet in het geval van een rode vlag?" "Het is ook niet zo dat men kan missen dat de sessie stilgelegd wordt. Er staan genoeg digitale schermen naast de baan die de coureurs daarop attent maken. Weten ze vervolgens niet boven de gestelde sectortijden te blijven, dan kunnen ze praten als Brugman, maar dat helpt hen niet."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie