FIA over straf Vettel: "Regels zijn duidelijk, ook voor viervoudig kampioenen"

25 okt. 2018 13:15 Jan van der Burgt 1 reacties
FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting is niet gevoelig voor de argumenten van Sebastian Vettel waarom hij geen straf had moeten krijgen in Austin. Volgens Whiting zijn de regels met betrekking tot een rode vlag-situatie zéér helder.

Sebastian Vettel kreeg onder andere een gridstraf van drie plaatsen, omdat hij tijdens een rode vlag-situatie onvoldoende zou hebben afgeremd. "Onzin", zo redeneerde de Ferrari-coureur: "Ik gebruikte mijn gezonde verstand en vertraagde mijns inziens meer dan voldoende."

De FIA oordeelde bij monde van Charlie Whiting dat hij dus niet voldoende vertraagde, aangezien hij niet aan de gestelde sectortijden voldeed: "De regels daarover zijn zo klaar als een klontje, ook voor viervoudig wereldkampioenen zoals Sebastian Vettel. Iedereen kent de regels, dus in dit geval kunnen we duidelijk spreken van een fout van Vettel."

Whiting snapt sowieso niet dat het in soortgelijke situaties vaker misgaat. Eerder in het seizoen werden Daniel Ricciardo en Esteban Ocon voor vergelijkbare vergrijpen 'gepakt': "Dat terwijl men zich tijdens een virtual safety car moeiteloos aan die sectortijden weet te houden. Waarom lukt dat dan niet in het geval van een rode vlag?"

"Het is ook niet zo dat men kan missen dat de sessie stilgelegd wordt. Er staan genoeg digitale schermen naast de baan die de coureurs daarop attent maken. Weten ze vervolgens niet boven de gestelde sectortijden te blijven, dan kunnen ze praten als Brugman, maar dat helpt hen niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen