FIA overweegt kortere DRS-zones op F1-circuits in 2019

23 mei 2018 11:30 Koen Bakker 0 reacties
De voor- en achtervleugel van de Formule 1-bolides gaan er in 2019 heel anders uitzien om inhalen te bevorderen. De verandering zou ook een groter effect van DRS hebben. Op sommige circuits worden de DRS-zones ingekort om het inhalen niet té makkelijk te maken.

'Op sommige circuits wordt al genoeg ingehaald'

De voor- en achtervleugel van de Formule 1-bolides gaan er in 2019 heel anders uitzien: grotere achtervleugels en minder gecompliceerde voorvleugels moeten ervoor zorgen dat optochten zoals in Australië zagen niet meer voorkomen.

Op circuits waar al veel wordt ingehaald hebben de nieuwe reglementen mogelijk teveel effect, zoals in Azerbeidzjan, Italië en België. Op dit soort circuits worden de DRS-zones om die reden mogelijk ingekort, zo stelt technisch directeur van de FIA Nikolas Tombazis aan RaceFans.net.

"Op circuits waar inhalen nooit een probleem is geweest overwegen we om de DRS-zones te verkleinen. Op een circuit als Barcelona daarentegen, denk ik dat de nieuwe reglementen juist noodzakelijk zijn om het inhalen te bevorderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen