Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

FIA overweegt vier kwalificaties te vervangen door mini-Grands Prix

In de zoektocht naar een meer spannende Formule 1 voor 2021 en daarna overweegt de FIA behoorlijk wat ingrijpende veranderingen. Ook het kwalificatieformat ligt onder de loep.

Start australie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het huidige kwalificatieformat waarbij in meerdere sessies steeds een aantal coureurs afvalt, bestaat al een hele tijd. In 2021 komt daar mogelijk verandering in, zij het in slechts vier van alle races. De FIA overweegt volgens het Duitse Auto, Motor und Sport namelijk om gedurende het seizoen vier reguliere kwalificaties te vervangen door mini-Grands Prix, oftewel sprintraces, om zo de startopstelling voor de race op zondag te bepalen.

De startopstelling wordt in dat scenario bepaald aan de hand van de omgekeerde WK-stand, waardoor de grote jongens zich dus zo ver mogelijk naar voren moeten zien te rijden om zich te verzekeren van een goede uitgangspositie voor de (hoofd)race. Slagen ze daar niet in, dan is er tijdens de race extra werk aan de winkel. Dit principe zou er voor moeten zorgen dat er veel meer inhaalacties plaatsvinden.

De vier Grands Prix waarbij wordt afgeweken van het traditionele format worden bij voorkeur verreden op circuits waar inhalen weliswaar moeilijk, maar niet onmogelijk is, bijvoorbeeld op Barcelona, Shanghai, Paul Ricard of Zandvoort. Omdat het om slechts vier Grands Prix gaat, bestaat echter wel het risico dat andere race-organisatoren de kont tegen de krib gooien, omdat zij mogelijk een minder spannend evenement aan de man brengen.

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken