Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

FIA past circuit GP Singapore aan

Aankomend weekend reist de Formule 1 al weer voor de vijftiende keer af naar het Marina Bay Street Circuit voor de Grand Prix van Singapore. In de loop van jaren is het circuit in Singapore meerdere keren aangepast en ook dit jaar krijgen de coureurs te maken met een aangepast circuit.

Singapore circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Marina Bay Street Circuit is sinds 2008 een vaste gastheer geworden op de Formule 1-kalender. Sinds de introductie van het stratencircuit in Singapore is de lay-out van het circuit al meerdere keren veranderd. Zo werd er vanaf 2013 afscheid genomen van de befaamde 'Singapore sling' en afgelopen jaar werd het circuit met vier bochten ingekort door niet langer 'onder' de tribune door te duiken.

Dit jaar is de lay-out niet veranderd, maar krijgen de coureurs wel te maken met een nieuwe DRS-zone. Tussen bocht veertien en zestien, het 'rechte stuk' dat ontstond na de aanpassingen van 2023, zal er vanaf dit weekend een DRS-zone te vinden zijn. Dit gaat overigens niet ten koste van een andere DRS-zone, wat het totaal in Singapore laat oplopen tot vier zones. Het circuit van Albert Park in Melbourne is het enige andere circuit op de F1-kalender wat ook over vier DRS-zones beschikt.

De andere DRS-zones in Singapore zijn de rechte stukken richting bocht één, bocht zeven en bocht veertien. Verder krijgen de coureurs dit weekend te maken met een, gedeeltelijk, opnieuw geasfalteerd circuit. Vorig jaar is al een deel van het circuit opnieuw geasfalteerd en voor aankomend GP-weekend zijn ook de laatste delen voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"