Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

'FIA past reglementen aan na incident Verstappen en Norris'

De coureurs maken zich klaar voor de Grand Prix van Mexico, maar ondertussen krijgt de Grand Prix van de Verenigde Staten nog een staartje. De FIA heeft namelijk besloten wat veranderingen door te gaan voeren na het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris, zo meldt BBC Sport.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral het spannende gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris nog veel besproken. De twee kemphanen vochten lange tijd om P3, waarbij Norris Verstappen uiteindelijk buiten de baan inhaalde. Het kwam de McLaren-coureur op een tijdstraf van vijf seconden te staan. Uiteindelijk was er veel discussie over de regels rondom het inhalen.

Maar BBC Sport meldt nu dat de FIA het een ander zal aanpassen. Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Mexico werd er namelijk weer een drivers briefing gehouden, waarin meerdere coureurs aangaven het niet helemaal eens te zijn met de gang van zaken in Austin. De coureurs zouden het vooral oneens zijn met de beredenering van de FIA wat betreft de tijdstraf van Norris. Ook zouden ze niet helemaal achter de verdedigende tactieken staan die Verstappen in dat gevecht liet zien. Zij waren juist van mening dat Verstappen een tijdstraf verdiende, omdat hij Norris buiten de baan zou hebben geduwd. 

Het Engelse medium meldt daarbij ook dat de FIA tijdens de drivers briefing aankondigde om met een nieuw plan van aanpak te komen. Het is nog niet precies bekend wat voor veranderingen het bestuursorgaan voor ogen heeft, maar aan de hand van het incident tussen Norris en Verstappen zal er gekeken worden naar een nieuw proces. Eventuele aanpassingen zullen vervolgens aan de coureurs gepresenteerd worden, die de boel dan goed kunnen keuren als iedereen tevreden is. 

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen