Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2024

FIA past Spa-Francorchamps aan in aanloop naar GP België

De FIA heeft voor de start van het Grand Prix weekend in Spa-Francorchamps een wijziging doorgevoerd aan het iconische Belgische circuit. De DRS-zone op Kemmel Straight is ingekort.

XPB 1276590 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste jaren introduceerde de FIA vaak nieuwe of langere DRS-zones. Dit om inhaalactie te bevorderen. Dit geldt niet op het circuit van Spa-Francorchamps, want daar gaat een van de DRS-zones juist ingekort worden.

Het is al jaren een doorn in het oog van de FIA, de DRS-zone op Kemmel Straight. Het lange rechte stuk na de combinatie Eau Rouge - Raidillon, beschikte over een vrij lange DRS-zone. Het zorgde, in combinatie met de zeer sterke slipstream, voor een vrij makkelijke inhaalactie.

Om te voorkomen dat inhalen op dit stuk van het circuit té makkelijk wordt, heeft de autosport federatie nu dus besloten om de DRS-zone met 75 meter in te korten. Vanaf nu mag de achtervleugel pas open 305 meter na Raidillon. Dit was voorheen al bij 230 meter. Het detectiepunt, het punt waarop bepaald wordt of een coureur binnen een seconde van zijn voorligger rijdt, blijft wel op dezelfde plek. Deze ligt op 240 meter voor het begin van Eau Rouge. 

Het circuit van Spa-Francorchamps beschikt over nog één DRS-zone, namelijk op het rechte stuk richting bocht 1. Aan deze zone veranderd niets, maar daar was ook geen reden toe. Het rechte stuk richting La Source (bocht 1 red.) is eigenlijk te kort om een inhaalactie in te zetten en wordt vaak gebruikt om aan te sluiten bij de voorganger. Ook is inhalen in La Source niet gewenst, omdat je dan zeer kwetsbaar bent richting Kemmel Straigtht, aangezien het detectiepunt voor de tweede DRS-zone al vrij snel na La Source ligt. 

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'