Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

FIA-president Ben Sulayem reageert op vermeende seksistische uitspraken

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is in opspraak gekomen, nadat seksistische uitlatingen die door hem gedaan zouden zijn aan het licht kwamen. Ben Sulayem reageert.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Het was de Britse krant The Times die aankaartte dat op www.mohammedbensulayem.com FIA-president Mohammed Ben Sulayem zou hebben aangegeven wat hij in het leven wel en niet leuk vindt. Echter, deze vermeende quotes staan ver voor de verkiezing van Ben Sulayem als FIA-president reeds online. Er moet aan worden genomen dat het bestaan van deze website en daarmee de vermeende uitlatingen van de FIA-president opnieuw 'gelekt' zijn.

Volgens de website vallen 'de woestijn en het ontmoeten van échte mensen' onder de leuke dingen, maar bij de zaken die hij niet zo leuk zou vinden staat 'over geld praten en vrouwen die denken dat ze slimmer zijn dan mannen, want in werkelijkheid zijn ze dat niet'.

Mohammed Ben Sulayem en de FIA hebben beiden gereageerd, waarbij eerstgenoemde dat al tijdens zijn campagneperiode in april 2021 tegenover RacingNews365 deed: "Ik ontken dat ik dit ooit heb gezegd. Dit is ook niet mijn eigen website en kan me niet herinneren dat ik ooit een interview heb gegeven. De eigenaar van deze website probeerde jarenlang deze website aan mij te verkopen, maar daar heb ik nooit interesse in gehad", aldus de FIA-president.

"Ik heb bovendien vijf dochters en dat zijn de slimste mensen die ik ooit heb mogen ontmoeten", zo voegde hij nog toe aan zijn woorden. Hij krijgt nu bijval van de FIA: "De uitspraken die hij volgens deze website in 2001 zou hebben gedaan weerspiegelen de opvattingen van de FIA-president niet."

"Hij heeft juist een goede reputatie voor wat betreft het promoten van vrouwen en gelijkheid in de sport en daar mag hij gerust op worden beoordeeld. Het stond centraal in zijn pleidooi en zijn handelen van afgelopen jaar en de jaren daarvoor als vicepresident bewijzen dat."

Zo heeft de FIA onder leiding van Ben Sulayem onder andere Natalie Robyn aangesteld als CEO van de FIA. In juli van het vorige jaar werd Tanya Kutsenko aangesteld als de eerste equality, diversity and inclusion adviser.

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Charles Leclerc

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Charles Leclerc!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië