© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA-president: 'Geen nieuwe teams op korte termijn'

07 sep. 2017 15:40 Rik Alkema 0 reacties
FIA-president Jean Todt heeft vandaag bekend gemaakt dat er op de korte termijn geen nieuwe Formule 1-teams bij komen. Hoewel er na de instroom van Haas F1 diverse belangstellenden waren, zijn er geen serieuze aanmeldingen binnengekomen. Dat zal betekenen dat de Formule 1 voorlopig nog met 10 teams, en dus 20 coureurs, zal blijven rijden.

FIA ontvangt geen serieuze aanmeldingen

Volgens Jean Todt is er nog plek voor twee teams in de Formule 1, maar zijn serieuze aanmeldingen uitgebleven de laatste tijd.

"Momenteel hebben we 10 teams die meedoen in de Formule 1, wat ik een acceptabel aantal vindt. We hebben ruimte voor 12 teams in totaal, dus ik sta altijd open voor nieuwe voorstellen", aldus Todt.

Vorig seizoen reden er nog elf teams mee in de Formule 1, maar het team van Manor kon het hoofd niet boven water houden. Eind vorig jaar moest het team faillissement aanvragen. Omdat er ook geen nieuwe koper gevonden werd, moest het team zijn activiteiten in de Formule 1 definitief staken.

Dat er momenteel niet veel teams in de rij staan om deel te nemen aan de Formule 1 heeft ook deels te maken met het aflopende motorreglement. Teams die nu instappen zullen in 2021 weer een ander motorreglement moeten implementeren, met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn er diverse motorfabrikanten die interesse hebben in de Formule 1, maar die interesse is wel afhankelijk van het nieuwe motorreglement.

Mocht er toch een team zijn dat binnen een paar jaar wil deelnemen aan de Formule 1, dan zal Todt de inschrijving in ieder geval uiterst serieus nemen. "We hebben momenteel een goede competitie, maar we willen die graag sterker maken. Als een nieuw team zich meldt, dan zullen daar zeker serieus op in gaan", aldus Todt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen