Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president: 'Geen nieuwe teams op korte termijn'

FIA-president Jean Todt heeft vandaag bekend gemaakt dat er op de korte termijn geen nieuwe Formule 1-teams bij komen. Hoewel er na de instroom van Haas F1 diverse belangstellenden waren, zijn er geen serieuze aanmeldingen binnengekomen. Dat zal betekenen dat de Formule 1 voorlopig nog met 10 teams, en dus 20 coureurs, zal blijven rijden.

Volgens Jean Todt is er nog plek voor twee teams in de Formule 1, maar zijn serieuze aanmeldingen uitgebleven de laatste tijd. "Momenteel hebben we 10 teams die meedoen in de Formule 1, wat ik een acceptabel aantal vindt. We hebben ruimte voor 12 teams in totaal, dus ik sta altijd open voor nieuwe voorstellen" , aldus Todt. Vorig seizoen reden er nog elf teams mee in de Formule 1, maar het team van Manor kon het hoofd niet boven water houden. Eind vorig jaar moest het team faillissement aanvragen. Omdat er ook geen nieuwe koper gevonden werd, moest het team zijn activiteiten in de Formule 1 definitief staken.

Dat er momenteel niet veel teams in de rij staan om deel te nemen aan de Formule 1 heeft ook deels te maken met het aflopende motorreglement. Teams die nu instappen zullen in 2021 weer een ander motorreglement moeten implementeren, met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn er diverse motorfabrikanten die interesse hebben in de Formule 1, maar die interesse is wel afhankelijk van het nieuwe motorreglement. Mocht er toch een team zijn dat binnen een paar jaar wil deelnemen aan de Formule 1, dan zal Todt de inschrijving in ieder geval uiterst serieus nemen. "We hebben momenteel een goede competitie, maar we willen die graag sterker maken. Als een nieuw team zich meldt, dan zullen daar zeker serieus op in gaan" , aldus Todt.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden