Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

FIA-president: "Verstappen lijkt een beetje op Raikkonen"

FIA-president Jean Todt kijkt watertandend naar het prachtige gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hij ziet iets van Kimi Raikkonen terug in de Nederlander, terwijl hij in de zevenvoudig kampioen weer een heel ander iemand ziet.

Verstappen Qatar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na zeven seizoenen vol Mercedes-dominantie krijgen we dit jaar eindelijk een heerlijke titelstrijd tussen twee teams voorgeschoteld. FIA-president Jean Todt, die binnenkort afzwaait, zag het stiekem wel aankomen, vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

"Het was niet onverwacht. Want meer stabiliteit in de regels betekent dat er minder vooruitgang kan worden geboekt en de marges kleiner worden. Beide teams (Mercedes en Red Bull, red.) hebben bovendien veel getalenteerde mensen en de motorleveranciers bleven ook stappen zetten."

Niet alleen de teams zijn goed, ook de coureurs rijden de sterren van de hemel. "Daarbovenop heeft elk team een exceptionele coureur", doelt hij op Lewis Hamilton en Max Verstappen. "Elke coureur in de Formule 1 is natuurlijk goed, maar een klein aantal heeft extra talent. Als dat gecombineerd wordt met een goede auto, dan zien we wat we dit jaar zien."

Hamilton blijft van wereldniveau

Gevraagd naar de twee titelkandidaten, geniet Todt van zowel de Brit als de Nederlander. Hij moet wel erkennen dat Hamilton het relatief makkelijk heeft (gehad).

"Ik mag Lewis graag. Ik bewonder het dat hij zo lang zo goed blijft. Natuurlijk is het makkelijker als je voor het beste team met de beste auto rijdt, maar hij heeft wel de passie."

Door zijn en Mercedes' prestaties dreigen alle records van Ferrari, uit de tijd dat Jean Todt teambaas was, uit de boeken te worden gereden. De Fransman lijkt er niet van wakker te liggen.

"Het is goed voor Mercedes. Momenteel zijn er nog steeds twee kampioenen met zeven titels, maar records zijn er altijd om gebroken te worden."

Activistische Hamilton

Todt vindt het mooi dat Hamilton zich de laatste jaren probeert in te zetten voor minderheden, maar de manier waarop kan hem niet altijd bekoren. Toch heeft hij veel respect voor de Mercedes-coureur.

"Dat hij altijd betrokken is op welke manier dan ook, is heel goed. Het betekent natuurlijk niet altijd dat ik het eens ben met de manier waarop hij zich erbij betrekt, maar hij gelooft ergens in en uit zichzelf. Dat respecteer ik wel."

"Nogmaals, soms denk ik dat het anders kan worden gedaan, maar het feit dat hij zo betrokken wil zijn bij elk onderwerp, dat respecteer ik."

Verstappen als Raikkonen

In die andere titelkandidaat, Verstappen, ziet hij iemand die totaal anders is. Niet de uitgesproken Hamilton, maar een directere jongeman.

"Verstappen is heel anders. Hij is een beetje als Kimi Raikkonen. Heel erg recht door zee, enorm getalenteerd. De focus van hem is heel anders (dan die van Hamilton red.)", aldus Todt.

Gevraagd of hij Max en / of Lewis bij zijn team zou willen hebben gehad toen hij Ferrari-teambaas was, komt er geen eenduidig antwoord.

"Toen ik bij Ferrari was wilde ik de beste coureurs. Daarom wilde ik Michael (Schumacher, red.). Het maakte niet uit of ik in de rally- of in sportscars-wereld rondliep, ik wilde altijd de beste coureur identificeren."

"Nu zijn Max en Lewis de twee beste coureurs. Er zullen echter andere coureurs zijn die met deze auto ook op dit niveau kunnen presteren", zo sluit de FIA-president af, zonder te zeggen welke coureurs dat dan zouden zijn.

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto