Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

FIA-president klopt zichzelf op de borst na nieuws over Andretti

Eerder liet FIA-president Mohammed Ben Sulayem al openlijk zijn steun blijken voor de toetreding van Andretti Cadillac Racing tot de Formule 1. Vandaag werd bekend dat General Motors Andretti komt versterken in de koningsklasse. Ben Sulayem reageert wederom.

Ben Sulayem Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

FIA-president Mohammed Ben Sulayem beweert dat de aanwezigheid van Andretti en General Motors "erg goed is voor de toekomst van de sport."

Met de toetreding van GM binnen de sport zet Andretti wederom een flinke stap richting toekomstig F1-succes. GM treedt als het wordt geaccepteerd in 2028 toe tot de sport en wordt daarmee dat jaar de zevende motorleverancier.

Ben Sulayem blij met nieuws

Ben Sulayem heeft Andretti's F1-deelname altijd gesteund, ondanks het aanvankelijke verzet van de F1-bazen en de teams. In een reactie op de aankondiging van GM klopt hij zichzelf op de borst.

"Ik ben blij met het nieuws dat General Motors zich heeft aangemeld als leverancier van motoren voor het FIA Formule 1 wereldkampioenschap. Dit toont wederom aan dat de nieuwe F1-motorreglementen van de FIA breed worden gesteund. Het nieuws volgt bovendien op de goedkeuring van de aanvraag van Andretti Formula Racing. De aanwezigheid van de iconische Amerikaanse merken Andretti en GM versterkt de toekomst van de sport op de lange termijn."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes