Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president over Verstappen: "Roem brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee"

FIA-president Jean Todt vindt dat Max Verstappen zichzelf moet beseffen dat hij door zijn sterrenstatus ook een voorbeeldfunctie vertolkt.

Max Verstappen moet zich binnenkort melden voor een taakstraf van twee dagen. Die straf legde de wedstrijdleiding hem op na het duwincident met Esteban Ocon in Brazilië. FIA-president Jean Todt vindt dat de Nederlander zichzelf bewust moet zijn van zijn voorbeeldfunctie. "Het is de verkeerde emotie die hij liet zien. Als je deze exposure en roem hebt, dan komen daar ook verantwoordelijkheden bij kijken. Wat je emoties ook zijn, je moet ze onder controle hebben. Je moet respect hebben voor de supporters en je concurrenten", laat Todt in gesprek met Sky Sports weten.

Fans hoeven niet bang te zijn dat ze Verstappen binnenkort met een oranje hesje in de plantsoenendienst aantreffen. "Het moet iets ondersteunends zijn aan de Formule 1 of de racewereld. Misschien is het een idee om hem samen te laten werken met de stewards tijdens een training of deel uit te maken van een van de opleidingsgroepen, of tijdens een motorsportevenement. Op die manier leert Max ook om situaties van de andere kant te bekijken." "Ik weet zeker dat we een passen iets kunnen vinden voor Verstappen", besluit Todt.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'