© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA-president over Verstappen: "Roem brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee"

30 nov. 20:52 Ruud Dimmers 5 reacties
FIA-president Jean Todt vindt dat Max Verstappen zichzelf moet beseffen dat hij door zijn sterrenstatus ook een voorbeeldfunctie vertolkt.

Max Verstappen moet zich binnenkort melden voor een taakstraf van twee dagen. Die straf legde de wedstrijdleiding hem op na het duwincident met Esteban Ocon in Brazilië. FIA-president Jean Todt vindt dat de Nederlander zichzelf bewust moet zijn van zijn voorbeeldfunctie.

"Het is de verkeerde emotie die hij liet zien. Als je deze exposure en roem hebt, dan komen daar ook verantwoordelijkheden bij kijken. Wat je emoties ook zijn, je moet ze onder controle hebben. Je moet respect hebben voor de supporters en je concurrenten", laat Todt in gesprek met Sky Sports weten.

Fans hoeven niet bang te zijn dat ze Verstappen binnenkort met een oranje hesje in de plantsoenendienst aantreffen. "Het moet iets ondersteunends zijn aan de Formule 1 of de racewereld. Misschien is het een idee om hem samen te laten werken met de stewards tijdens een training of deel uit te maken van een van de opleidingsgroepen, of tijdens een motorsportevenement. Op die manier leert Max ook om situaties van de andere kant te bekijken."

"Ik weet zeker dat we een passen iets kunnen vinden voor Verstappen", besluit Todt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen