Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

FIA-president reageert op 'zaak Horner'

Alle ogen zijn dit weekend gericht op Bahrein, waar de eerste race van het Formule 1-seizoen wordt gereden. De GP van Bahrein wordt echter ook overschaduwd door de 'zaak Horner'. FIA-president Mohammed Ben Sulayem reageert op de situatie.

Bahrain Horner Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen start vanmiddag (16.00 uur) vanaf poleposition bij de GP van Bahrein. Dat het in het Red Bull-kamp én de F1-paddock niet louter gaat over de prestaties van de Nederlander en de RB20 moge duidelijk zijn. Teambaas Christian Horner is beschuldigd van vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar inmiddels na uitvoerig onderzoek vrijgesproken.

Desondanks wordt de kwestie ook hoog opgenomen door de Formule 1 en de internationale autosportbond. FIA-president Mohammed Ben Sulayem is in Bahrein aanwezig en heeft inmiddels ook met Horner gesproken. Hij wil de belangen van de Formule 1 behartigen, maar kijkt ook naar de menselijke kant van de 'zaak Horner'.

"Het is schadelijk voor de sport .... Dit is schadelijk op menselijk niveau", vertelde Ben Sulayem aan de Financial Times. De voorzitter wilde verder niet ingaan op wat hij precies met de Red Bull-teambaas had besproken, maar gaf wel aan dat een advocaat 'grondig onderzoek' heeft uitgevoerd namens Red Bull.

De FIA-voorzitter voegde eraan toe dat het van vitaal belang is om de sport tegen dit alles te beschermen. "Het is het begin van het seizoen. F1 wordt zo populair, we moeten gewoon genieten van het begin van het seizoen. Kijk naar de competitie. Waarom overschaduwen we het met negativiteit?", vraagt Ben Sulayem zich af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China