Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president sluit zich aan bij Verstappen

Max Verstappen en Adrian Newey stelden recent dat de Britse media te hard zijn. Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, vindt dat ook en haalt vernietigend uit.

Ben Sulayem Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recent kwam Adrian Newey in het nieuws door te stellen dat Britse media te hard waren voor Max Verstappen, die zich bij de woorden van de topontwerper aansloot. Ook Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, is het daarmee eens. Sterker nog, Ben Sulayem is woedend.

"Ik respecteer Max”, vertelt Ben Sulayem tegenover Motorsport.com. "Want ik ben ook rijder en kampioen geweest. En ik respecteer winnaars en kampioenen. Ik heb gezien wat er allemaal over hem geschreven is, maar laten we het eens over mij hebben. Als je kijkt naar wat de Britse media mij hebben aangedaan. Ze hebben me aan de schandpaal genageld, hoewel ze me nergens van hebben beschuldigd. Ze blijven maar doorgaan. Maar trek ik mij daar iets van aan? Nee. Waarom niet? Wat willen ze? Ze willen meer geld verdienen en meer aandacht voor zichzelf. Daar is het hen allemaal natuurlijk om te doen."

Ben Sulayem is niet gediend van de kritiek. "Maar ze hebben helemaal niets te zeggen over mij en de FIA. Met alle respect voor de Britse media en alle andere media: ze hebben nergens een stem in. We zijn een onafhankelijke, democratische federatie. De leden hebben mij gekozen. De macht ligt bij de General Assembly, niet bij de media. Kunnen we nou gewoon eens stoppen met al die onzin? Kunnen we teruggaan naar de orde van de dag en het weer hebben over wat het beste is voor de sport? Is dat mogelijk? Ik vraag het maar. Maar als de media dat niet willen, dan moeten ze het zelf maar weten. Het leven gaat door.

De president is wel veranderd door de houding van de media. "Weet je wat ze met me hebben gedaan? Ze hebben me sterker gemaakt. Ik ben voorzichtiger en wijzer geworden. En ik geniet de steun van de leden. Als zij vinden dat het tijd is voor een andere president, dan is dat hun beslissing. Het zijn immers ook de leden die mij voor deze functie hebben gekozen. En als zij niet tevreden over mij zijn, dan is het aan hen om iemand anders te kiezen."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x