Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president Todt maalt niet om te volle F1-kalender

Met 21-races per jaar begint de Formule 1-kalender de laatste jaren aardig vol te raken. Te vol, zo meent menigeen, maar FIA-president Jean Todt is een andere mening toegedaan.

Waar vijftien jaar geleden een Formule 1-kalender van 'slechts' zestien races per jaar heel normaal was, is het aantal Grands Prix dat per seizoen wordt verreden inmiddels opgelopen naar 21. Met de landen die staan te popelen een race te organiseren is het niet ondenkbaar dat de kalender in de toekomst nóg verder wordt uitgebreid.

Omdat de 21 races van nu al een zware belasting vormen voor het teampersoneel, klinkt herhaaldelijk de wens vanuit de sport zelf om de kalender vooral niet verder uit te breiden. FIA-president Jean Todt wil van een te volle F1-kalender echter niets weten. "Ik bemoei me vanuit mijn functie niet teveel met het aantal races, maar ik denk dat een kalender met 21 races in principe goed werkt. Ik denk dan ook niet dat we ons al te druk moeten maken over een te volle kalender, simpelweg omdat dat niet aan de orde is", aldus de Fransman in gesprek met Sky Sports F1 . Todt geeft tevens aan dat het bij het opstellen van de Formule 1-kalender niet gaat om kwantiteit, maar om kwaliteit: "We moeten de commerciële uitbaters van de Formule 1 aanmoedigen om races te organiseren op mooie locaties, die bovendien financieel aantrekkelijk zijn." In 2020 wordt de Grand Prix van Vietnam toegevoegd aan de kalender, volgens Todt een waardevolle toevoeging voor de Formule 1: "Vietnam is een geschikte nieuwe locatie. Het is voor het eerst dat het land een grote internationale autosportwedstrijd organiseert. Dat is iets om toe te juichen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024