Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-president weigert in te grijpen: "De tijd van Verstappen en Red Bull is aangebroken"

Max Verstappen en Red Bull vertragen nu ze de Formule 1 keihard domineren? FIA-president Mohammed Ben Sulayem zou niet weten waarom. Hij is er duidelijk op tegen.

Zeven overwinningen voor Max Verstappen, twee voor Sergio Perez. Red Bull heeft dit Formule 1-seizoen vooralsnog alle races gewonnen, waardoor je rustig kunt stellen dat ze de koningsklasse domineren. De concurrenten balen ervan en sommigen hopen dat er wordt ingegrepen, maar dat zal de FIA in ieder geval niet doen.

Mohammed Ben Sulayem, president van het mondiale autosportorgaan, peinst er niet over. "Als we nu gaan bepalen wat goed en fout is, dan zetten we de deur open", zegt hij bij AP News. "Was dat goed geweest voor Mercedes? Eerlijk genoeg? De tijd van Verstappen is aangebroken. De tijd van Red Bull is aangebroken."

"Waarom zou je degene die het goed doet straffen? Nee, laten we ervoor zorgen dat de andere teams het goed doen. Niemand houdt andere teams tegen om het beter te doen. We gaan niet iemand straffen omdat hij het beter doet en harder zijn best doet, dat zou oneerlijk zijn", is de duidelijke mening van de FIA-president.

Met de nieuwe F1-reglementen wordt er overigens al op een andere manier ingegrepen. Hoe hoger een team staat in het klassement, hoe minder windtunneltijd de renstal krijgt voor het doorontwikkelen van de bolide. Dit moet het veld op den duur dichter bij elkaar brengen.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024