Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

FIA-president zet Mazepin op scherp en dreigt met maatregelen

Als Nikita Mazepin opnieuw over de schreef gaat, dan zullen er verregaande consequenties zijn, zo waarschuwt Jean Todt, de hoogste man bij de FIA.

Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Nikita Mazepin kwam de laatste jaren vaak op een negatieve manier in de schijnwerper te staan. Zijn gedrag op en naast de baan was daar de oorzaak van. Toen de inkt onder zijn Haas-contract afgelopen december nog maar net opgedroogd was, ging het opnieuw mis. Er kwamen namelijk beelden van hem online waarop hij een beschonken dame betastte.

De FIA, Formule 1 en werkgever Haas spraken hun afschuw uit over het gedrag van Mazepin, maar zijn werkgever wikkelde alles intern af. Vanuit de Formule 1 of de mondiale autosportbond bleef het bij een vermaning.

In een interview met de Cambridge Union, een Britse debatclub, laat FIA-president Jean Todt optekenen dat Mazepin gewoon in de Formule 1 kan racen. "Om in de koningsklasse van de autosport te komen moet je een superlicentie hebben. Daar moet je veertig punten voor verdienen en dat is niet makkelijk. Mazepin heeft die punten verdiend, dus mag hij in de Formule 1 rijden."

Tegelijkertijd laat Todt weten niet blij te zijn met de hele situatie rond de jonge Rus, die dit jaar aan de slag gaat bij Haas. "Om eerlijk te zijn ben ik er niet blij mee, met de situatie. Hij heeft dan ook een waarschuwing gehad dat er serieuze gevolgen zijn als het nog een keer gebeurt", benadrukt de Fransman.

De voormalig teambaas van Ferrari wil zich verder niet te veel mengen in de privésferen van Mazepin. "Het is iets wat in zijn privéleven is voorgevallen. Helaas heeft hij niet goed opgelet, dus ik hoop simpelweg dat hij lering trekt uit deze situatie."

Eerder deze week gaf de Rus toe inderdaad zijn les te hebben geleerd.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco